Fenntarthatóság

Működésünk minden területén fontos szerepet játszik a fenntarthatóság: a szabászati munkafolyamatok során keletkező anyagmaradékokat összegyűjtjük és több szerepkörben hasznosítjuk újra: a nagyobb darabokból készülnek Helena egyedi és megismételhetetlen, az impresszionista festmények stilisztikai elemeit idéző táskamintái, a kisebbekből egyik leghíresebb termékünk, az ikonikus Fülhidea fülbevaló készül, amelyek szintén Helena keze munkáit dícsérik. A fennmaradó anyagmaradék pedig oktatási programunk keretében, kézműves és tehetséggondozó workshopjainkon kerül felhasználásra. A Romani Design az alapítása óta törekszik a roma viseleti kultúra környezetbarát, értékmegőrző- és teremtő módon történő képviseletére a kortárs művészeti és kreatívipari szektorban mind hazánkban, mint nemzetközi szinten.

Emellett kiemelt hangsúlyt fektetünk a cigány közösség tagjainak köréből gyűjtött, gyakran több generáció óta őrzött vintage anyagok felkutatására: ezek az anyagok is megjelennek a kollekcióinkban, a roma közösségben tapasztalt tudatos újrahasznosítás és upcycling elvei mentén. 

 

Termékeinket kizárólag rendelésre, kézzel készítjük, a vásárló méreteire és igényeire szabva.  Minden termékünk saját varrodánkban készül, a rendelések kézbesítése pedig időpont egyeztetés után személyesen a showroomban, illetve postai úton történik.