Kultúrmisszió

My Identity My Freedom kiállítás

2020 decemberében az év során elkészült fotóanyagokat és visegrádi tradíciókra reflektáló öltözékeket egy utcáról is megtekinthető kiállítás keretén belül mutattuk be, mely 2021. január 15-ig megtekinthető Budapesten.

Bővebben »

Our colours: a Romani visegrádi kollekció

2019-ben a Romani Design partnerségi projektbe kezdett a csehországi Slovo 21 és szlovákiai Association for Better Life szervezetekkel. A projekt célja az volt, hogy a három országban élő roma közösségek tradíciói alapján megismertesse a divat iránt érdeklődőket a sok esetben már elfeledett roma viseleti hagyományokkal, ezáltal építve a roma kultúra presztízsét.

Bővebben »

A roma Z generáció és kulturális narratívája

Vajon modern, globalizált világunk és a közösségi média életünk minden területét behálózó ​jelenléte mennyire ad lehetőséget a fiatal roma generációnak, hogy magyar cigányokként kifejezzék kulturájukkal és identitásukkal összefüggő személyes narratíváikat?

Bővebben »

A mi szépségeink: roma nők, akikre büszkék vagyunk

Immár hagyomány, hogy a nemzetközi nőnap alkalmából kampányanyaggal készülünk, hiszen missziónk szerves része, hogy megváltoztassuk a roma nőkről kialakult sokszor általánosító narratívát. 2020-ban, pár héttel a koronavírus megérkezése előtt négy roma nőt kértünk fel, hogy Blueprint kollekciónkba öltözve üzenjen roma és nem-roma nőknek.

Bővebben »

Csatka: a hagyomány és modern találkozása

Nagy álmunk valósult meg, amikor 2019 őszén meglátogattuk a csatkai búcsút, ami a Kárpát-medencei cigányok legfontosabb ünnepe. A kis Komárom megyei településre Kisboldogasszony napján a világ minden tájáról érkeznek zarándokok, romák ezrei.

Bővebben »